Image1

Geslachtsorganen

Het geslachtsorgaan van de teef mag - behalve gedurende de loopsheid - geen uitvloeiing vertonen. Is dit wel het geval, dan kan er bijvoorbeeld sprake zijn van een baarmoederontsteking. Dit gaat meestal gepaard met koorts. In alle gevallen dient u direct een dierenarts te raadplegen.

Onstekingen aan het geslachtsorgaan van de reu komen vaker voor. Er kan makkelijker dan bij een teef vuil binnendringen. Dit verzamelt zich tussen de voorhuid en de penis, en veroorzaakt daar een ontsteking. Daarbij komt dat door het "vlaggen" van de reu (vele kleine beetjes plassen) urine kristalliseert tussen voorhuid en penis, waardoor ook weer ontstekingen kunnen ontstaan. De ontstekingen gaan altijd gepaard met het vrijkomen van groene pus, dat de reu onderweg verliest. Dat dit niet hygienisch is hoeft geen betoog. Dit kan behandeld worden door het spoelen met afgekoeld gekookt water. Wanneer dit niet afdoende werkt, is het verstandig om de dierenarts te raadplegen.

 

TrimPLUS hondentrimsalon

Schoolstraat 5

5373 BA Herpen

0486 - 850 363

06 - 2077 6454

 

 

 

 

Ga naar onze Facebook pagina

Like de Facebookpagina van TrimPLUS hondentrimsalon en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en interessante tips!