Image1

De oren

Oren horen schoon te zijn en niet vies te ruiken. Een gezond oor is roze van kleur. Een vieze geur kan duiden op een oorontsteking (zeker als het oor ook rood is) of op oormijt. Indien veel bruine afscheiding in het oor aanwezig is, in combinatie met een vieze geur, is de kans aanwezig dat uw hond last heeft van oormijt. Oormijt is besmettelijk. Zowel in geval van een (vermoedelijke) oorontsteking als in het geval van oormijt dient u direct contact op te nemen met de dierenarts.

Oren van honden die eigenlijk nooit vies zijn, hoeven niet preventief gereinigd te worden. Het natuurlijk evenwicht moet niet verstoord worden! Ook de oren van honden met staande oren kunnen beter met rust gelaten worden.

Indien het oor een normale hoeveelheid vuil bevat, kan dit bestaan uit een beetje oorsmeer, zand-grond of een combinatie van beide. Dit kan eenvoudig verwijderd worden met een in afgekoeld gekookt water of oorreiniger gedrenkt papieren zakdoekje of watten. Plooien waar die niet met de vinger schoongemaakt kunnen worden, kunnen met een wattenstaafje - wederom gedrenkt in afgekoeld gekookt water of oorreiniger - schoongemaakt worden.

Vooral bij de langharige en kroesvachten moet het teveel aan haren uit het oor geplukt worden. Dit kunt u beter aan de trimster overlaten, die weet waar op gelet moet worden.

TrimPLUS hondentrimsalon

Schoolstraat 5

5373 BA Herpen

0486 - 850 363

06 - 2077 6454

 

 

 

 

Ga naar onze Facebook pagina

Like de Facebookpagina van TrimPLUS hondentrimsalon en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en interessante tips!