Image1

De ogen

De ogen van uw hond horen vochtig en schoon te zijn. De slijmvliezen (het gedeelte onder het oog dat zichtbaar wordt als het ooglid voorzichtig naar beneden wordt gedrukt) horen licht roze te zijn. Een rode kleur geeft een geïrriteerd of zelfs ontstoken slijmvlies aan. Verder wordt het oog van de hond gekenmerkt door het derde ooglid. Bij het verwijderen van vuil uit het oog moet hiermee rekening gehouden worden. Verwijder het vuil nooit door het in de richting van het neus te vegen, want dan zou het zomaar onder het derde ooglid terecht kunnen komen.

Bij met name witte honden komen veelal zogenaamde "traanstrepen" voor. Dit zijn roodbruine verkleurde haren die van neus tot ooghoek voor kunnen komen. Deze verkleuring ontstaat door een reactie tussen de bacterien op de vacht en de bacterien die zich in het oog bevinden. Er zijn speciale oogverzorgers verkrijgbaar die deze rode strepen kunnen voorkomen. Overigens komen deze verkleuringen ook vaak bij de mondhoeken voor.

TrimPLUS hondentrimsalon

Schoolstraat 5

5373 BA Herpen

0486 - 850 363

06 - 2077 6454

 

 

 

 

Ga naar onze Facebook pagina

Like de Facebookpagina van TrimPLUS hondentrimsalon en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes en interessante tips!